Formule 1

De verhitte radiodiscussies met Max Verstappen: "We kennen elkaar door en door en we weten wat de ander triggert"

Uitgegeven door Peter Vader • 12 november 2023 08:01

Gianpiero Lambiase, de race-ingenieur van Max Verstappen, onthulde dat het Formule 1-seizoen 2021 een cruciaal jaar was voor hun relatie. Nadien is hun relatie alleen maar versterkt. Dat was het epische seizoen waarin Verstappen zijn eerste F1-titel won in de laatste ronde van de laatste race in Abu Dhabi, na een titanengevecht met Lewis Hamilton van Mercedes. Het was het begin van een dominante run voor de Nederlander en voor Red Bull.

Max_Verstappen_en_Gianpiero_Lambiase F1 Red BullMax Verstappen en Gianpiero Lambiase

Lambiase sprak in een interview in de Talking Bull-podcast van Red Bull en werd gevraagd naar zijn relatie met de drievoudig F1-kampioen, vooral nadat het duo dit jaar onlangs verhitte radiodiscussies had gevoerd, wat aanleiding gaf tot speculaties over hun relatie. Maar de Brits-Italiaanse ingenieur hield vol dat zijn relatie met zijn coureur te sterk is om door een paar verhitte momenten te worden verprutst. Hij zei: “We kennen elkaar door en door en we weten wat de ander triggert, of hoe we de ander misschien kunnen overhalen of de arm om de schouder van de ander kunnen slaan. Ik denk dat we weten hoe we onszelf uit een moeilijke situatie kunnen redden en ook kunnen genieten van de betere situaties”, voegde hij eraan toe, geciteerd in een bericht van GrandPrix247.

Lambiase onthulde echter dat de omgang met Verstappen lastig was in de tijd dat Red Bull geen competitieve auto kon produceren. Hij blikte terug: “Ik denk dat, misschien tot drie jaar geleden, ik denk misschien '18, '19, '20, toen de auto niet zo competitief was als wij, het team, gewild hadden. Maar ik denk vooral dat Max het wilde, want op dat moment zag je zijn frustratie al doorkomen dat hij op dat moment niet in staat was om voor de kampioenschappen te strijden. We hadden een paar ups en downs, ik zou zeggen in die periode, in het midden derde, vierde, vijfde jaar.

Lambiase vervolgde: “Ik zie hem als mijn kleine broertje. Ik denk dat 2021 zo intens was, denk ik… de relatie en de band werden dat jaar versterkt, en vorig jaar en dit jaar is daar gewoon een voortzetting van. En ja, ik zie hem als mijn kleine broertje” 'hield hij vol.

Verstappen heeft dit jaar alles gewonnen en het ene na het andere record gebroken. Zijn dominantie kan met niets eerder in de F1 worden vergeleken, en hoewel hij momenteel 52 overwinningen heeft behaald, is hij niet van plan om langzamer te gaan rijden. Zoals de zaken er nu voorstaan is er geen reden waarom hij dat zou moeten doen.

“Mij werd gevraagd om in één woord Max te beschrijven. Ik denk dat het woord ‘onverzadigbaar’ is”, merkte Lambiase op, “Wat volgens mij ook voor mij geldt, in die zin dat het niet uitmaakt hoeveel races we winnen of hoeveel kampioenschappen we ook winnen. We hebben gewonnen of zouden kunnen winnen, ik denk dat het punt is: ik denk niet dat we ooit gelukkig zijn en dat onze lat zo hoog ligt. Ik zou zeggen dat we in dat opzicht allebei perfectionisten zijn. In die zin dat niets ooit goed genoeg is. En ik denk dat dat ons echt motiveert om gewoon te blijven doen wat we doen, het proces te volgen en het beste te bereiken wat we kunnen. Mijn grootste angst is het moment dat we meer concurrentie hebben en niet elke race winnen, omdat je ziet hoe hij me op dit moment behandelt – en hij wint elke race!” grapte de 43-jarige ingenieur tot slot. Een bijzondere relatie, dat kun je wel zeggen…

Gianpiero_Lambiase_en_Max_Verstappen F1 Red BullGianpiero Lambiase en Max Verstappen



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS